Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej świetnej i smacznej zupy potrzebujemy: 1.marchewka świeża lub mrożona , ok.20-30 dag 2. Dynia świeża lub mrożona ok. 30 dag (Jeśli używamy świeżej dyni to najlepsza bedzie piżmowa, ale mozna użyć innej ) 3. 1 duże mango świeże lub mrożone 1 opakowanie Hortex 4.woda 5. Sok pomarańczowy 6. Przyprawy imbir,gałka muszkatołowa, czosnek w proszku Gotujemy w jednym garnku na małym ogniu marchewkę I dynię (Jeśli mrożone to 10 min, ale bez doprowadzania do wrzenia jeśli surowe to30 minut) Następnie studzimy warzywa, w międzyczasie obieramy mango i kroimy w kostkę. Po wystudzeniu, razem z woda, w której gotowała się marchewka i dynia , wkładamy do blendera kielichowego I powoli blendujemy, Powstały krem przekładamy do garnka, a w blenderze miksujemy mango. Następnie mieszamy krem ręcznie łyżką powoli,by połączyły się wszystkie składniki. Dodajemy teraz sok pomarańczowy 1 szklanka lub półtorej ( kwestia smaki) Dalej możemy już zabrać się za doprawianie. Wsypujemy połowę małej łyżeczki gałki muszkatołowej oraz 1/4 lyzeczki czosnku i odrobinę imbiru. Ponownie wszystko mieszamy ręcznie, powoli. Zupka musi chwilę odpocząć i po 15-20 minutach można już delektować się jej smakiem . Życzę miĺych wrażeń. Jest przepysznie.
Nóż, garnek, blendera
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 25
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 25
Składniki
Opisałam wcześniej szczegółowo.