Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis idealny na upalne, letnie dni.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2147
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 274
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8049
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 738
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2147
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 274
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8049
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 738
Składniki
Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić na 10 min. W międzyczasie ugotwać jajka na twardo. Po tym czasie ogórki odsączyć z nadmiaru wody, przełożyć do większego naczynia, dodać zimny kefir, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz szczypior, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można dodać również kilka kropel soku z cytryny. Składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Podawać z ugotowanym jajkiem.