Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis idealny na upalne, letnie dni.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 238
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 238
Składniki
Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić na 10 min. W międzyczasie ugotwać jajka na twardo. Po tym czasie ogórki odsączyć z nadmiaru wody, przełożyć do większego naczynia, dodać zimny kefir, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz szczypior, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można dodać również kilka kropel soku z cytryny. Składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Podawać z ugotowanym jajkiem.