Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis idealny na upalne, letnie dni.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Składniki
Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić na 10 min. W międzyczasie ugotwać jajka na twardo. Po tym czasie ogórki odsączyć z nadmiaru wody, przełożyć do większego naczynia, dodać zimny kefir, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz szczypior, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można dodać również kilka kropel soku z cytryny. Składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Podawać z ugotowanym jajkiem.