Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis idealny na upalne, letnie dni.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15296
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1296
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1430
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15296
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1296
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1430
Składniki
Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić na 10 min. W międzyczasie ugotwać jajka na twardo. Po tym czasie ogórki odsączyć z nadmiaru wody, przełożyć do większego naczynia, dodać zimny kefir, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz szczypior, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można dodać również kilka kropel soku z cytryny. Składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Podawać z ugotowanym jajkiem.