Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis idealny na upalne, letnie dni.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić na 10 min. W międzyczasie ugotwać jajka na twardo. Po tym czasie ogórki odsączyć z nadmiaru wody, przełożyć do większego naczynia, dodać zimny kefir, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz szczypior, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można dodać również kilka kropel soku z cytryny. Składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Podawać z ugotowanym jajkiem.