Do góry

Zupy Przepis na:

Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami

Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 997

Zdrowa, smaczna zupa , która idealnie sprawdzi się w sezonie zimowo/przeziębieniowym ;)

Składniki

  • skrzydełka kurczaka 1 szt
  • marchew 1 szt
  • por 1 szt
  • natka selera i pietruszki do smaku
  • czosnek ząbki 6-7 szt
  • boczek wędzony 250 g
  • ser żółty 200 g
  • masło 1 łyżka
  • grzanki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełko zagotować z połową pora, marchewką i zieleniną. Na maśle usmażyć pięć ząbków skrojonego w kostkę czosnku. Do wywaru dodać czosnek i całość dokładnie zmiksować. Dodać pokrojoną w plastry resztę pora i przeciśnięte pozostałe ząbki czosnku, zagotować, doprawić do smaku.

  2. Boczek skroić w drobną kostkę, usmażyć, ser zetrzeć na drobnych oczkach. Zupę podawać z grzankami, serem i boczkiem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 24 lutego Super na zimowe dni :) Ja dałabym zdecydowanie więcej czosnku :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 04 lutego Pycha! ja bym tam dala jeszcze wiecej czosnku :p

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 lutego Bardzo apetyczna zupa i z takimi dodatkami na pewno dobrze rozgrzewa zimową porą :)
Biorę jedną miseczkę ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń