Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśród wielu przepisów na tradycyjną wigilijną zupę grzybową, które są w necie, nie znalazłem takiego jak na tę z mojego rodzinnego domu. Może tajemnica tkwi w duszeniu warzyw, co daje wywarowi inny posmak? Myślę, że warto spróbować...
W pólnocnych Niemczech istnieje wiele sposobów przyrzadzania fladry, laczy je...
Odsłon: 2832
Cukinia jest warzywem, które najczęściej jemy duszone, pieczone lub smażone....
Odsłon: 30869
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4812
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3198
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4812
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3198
Składniki
Grzyby umyłem i zalałem zimną wodą. Następnego dnia ugotowałem je w tej samej wodzie, w której się moczyły. Po wystudzeniu, grzyby odcedziłem z wywaru. Drobno pokroiłem.
Warzywa obrałem, umyłem i pokroiłem w nieduże kawałki. Ćwiartkę kostki masła (ok. dwóch łyżek) rozpuściłem w garnku, dodałem warzywa i poddusiłem. Dodałem pokrojone w kostkę cebule. Poddusiłem jeszcze kilka minut. Wlałem około litra wrzącej wody, osoliłem i ugotowałem warzywa do miękkości. Następnie wywar przecedziłem. Połączyłem wywar z grzybów, wywar z warzyw, grzybki i pozostałą część masła. Dodałem sól i pieprz do smaku.
W tym czasie ugotowałem łazanki a następnie je odcedziłem.
Na talerze włożyłem, każdemu według uznania, łazanki, które zalałem przygotowaną zupą. Według upodobań domowników dodałem łyżkę śmietany.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
BARDZO SZYBKA ZUPA BURACZKOWA
Zupy
Zupa na pieczonych kościach
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupa z botwinki
Botwinka to jedna z moich ulubionych wiosennych zup..... Tym razem z ziemniak...
Odsłon: 54
BARDZO SZYBKA ZUPA BURACZKOWA
Dziś prosta i szybka w wykonaniu zupa buraczkowa dla większości królowa, jeśl...
Odsłon: 72