Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna zupa marchewkowa"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31346
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31346
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Warzywa obierz. Marchewki oraz ziemniaki umyj, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanym maśle. Dołóż pozostałe jarzyny. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień. Gotuj jeszcze około 20 minut.
Kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie, zmiksuj je razem z wywarem. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem (ew. miodem). Posyp posiekaną kolendrą.Źródło: Tina