Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna zupa marchewkowa"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Składniki
Warzywa obierz. Marchewki oraz ziemniaki umyj, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanym maśle. Dołóż pozostałe jarzyny. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień. Gotuj jeszcze około 20 minut.
Kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie, zmiksuj je razem z wywarem. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem (ew. miodem). Posyp posiekaną kolendrą.Źródło: Tina