Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 65
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 65
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Składniki
Gotuję ryż i odsączam.
Mięso mieszam z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotuje w bulionie 20 minut. Wyjmuję łyżką cedzakową.
Pieczarki myję, osuszam i kroje na plasterki, podsmażam na rozgrzanym maśle. Dodaję do wywaru i gotuję. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki. Podaję gorącą z pulpetami i ugotowanym na sypko ryzem.