Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy rosół czyli tradycyjna polska zupa, która najlepiej smakuje z co najmniej dwoma rodzajami mięs, dużą ilością warzyw i własnoręcznie zrobionym makaronem, to danie bez którego wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu. Jest to prosta aczkolwiek czasochłonna w przygotowaniu zupa, która może być bazą do przygotowania wielu innych zup np. pomidorowej.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 560
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 12
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 560
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 12
Składniki
Mięso wołowe oraz udka z kurczaka przekładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą (około 2 – 2,5 litra ) garnek przykrywamy pokrywką i całość zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień zdejmujemy pokrywkę i wszystko gotujemy około 30 minut, w trakcie gotowania zbieramy łyżką szumowiny. Następnie do wywaru dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszkę, kawałek selera i pora, kapustę włoską, czosnek oraz cebulę. Rosół gotujemy około 1,5 – 2 godzin na bardzo małym płomieniu (rosół ma tylko mrugać). Pół godziny przed końcem gotowania do rosołu dodajemy sól. Gorący rosół podajemy z makaronem, pokrojoną w plasterki marchewką i posiekaną natką pietruszki.