Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Egzotyczna letnia zupa"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 261
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 427
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 116
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 261
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 427
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 116
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Składniki
Ogórki obierz, odetnij końce i przekrój wzdłuż na pół. Łyżką usuń pestki i pokrój na kawałki. W blenderze umieść ogórki, czosnek, połowę ziół, jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny i zmiksuj na gładkie purée.
Dolej zimną wodę (200 ml), aby uzyskać pożądaną konsystencję. Odstaw do lodówki na minimum godzinę. Krewetki po rozmrożeniu obsyp mieloną słodką papryką i smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty. Odsącz na ręczniku papierowym. Zupę podawaj udekorowaną krewetkami posypaną, pozostałymi ziołami.
Czas przygotowania: 85 minut . Poziom: średni. Porcja 395 kcal.Źródło: TV14