Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Egzotyczna letnia zupa"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Ogórki obierz, odetnij końce i przekrój wzdłuż na pół. Łyżką usuń pestki i pokrój na kawałki. W blenderze umieść ogórki, czosnek, połowę ziół, jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny i zmiksuj na gładkie purée.
Dolej zimną wodę (200 ml), aby uzyskać pożądaną konsystencję. Odstaw do lodówki na minimum godzinę. Krewetki po rozmrożeniu obsyp mieloną słodką papryką i smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty. Odsącz na ręczniku papierowym. Zupę podawaj udekorowaną krewetkami posypaną, pozostałymi ziołami.
Czas przygotowania: 85 minut . Poziom: średni. Porcja 395 kcal.Źródło: TV14