Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Energetyczna zupa pomidorowo-pomarańczowa"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Pomidory dokładnie umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Wrzuć do naczynia i wymieszaj z solą morską. Następnie zmiksuj i podgrzej na małym ogniu. Z pomarańczy wyciśnij sok i wraz z olejem lnianym oraz miodem wlej do piure pomidorowego.
Powstałą mieszankę trzymaj jeszcze chwilę na małym ogniu i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kleksem śmietany, orzechami i natką pietruszki.Źródło: Na żywo