Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy zupy każdego rodzaju, nawet bardziej niż drugie dania. Bynajmniej ja z mężem lepiej najemy się zupą niż drugim daniem. Nie wiem jak to napisać ale my mamy jeszcze kuchnię kaflową i dania gotowane na tej kuchni całkiem inaczej smakują to tylko żart ale od razu przypominają mi się lata dzieciństwa u babci i dziadka była właśnie taka kuchnia sień wyłożona cegłami, oj to były czasy nie jak teraz ulepszenia internety. Ale co ja się będę rozpisywać starsze roczniki dokładnie wiedzą o czym mowa. Lat swoich nie będę zdradzać bo nie ma się czym chwalić.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 750
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4895
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45646
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 750
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4895
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45646
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liść laurowy. Po chwili dodać pokrojonego pora i natkę pietruszki, gotować całość do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać samą fasolę białą z puszki odlewając jej zalewę oraz od razu majeranek i doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą i cukrem, chwilę pogotować a w międzyczasie na suchej patelni przypalić lekko mąkę na brązowo, zalać wywarem z zupy i rozprowadzić przypaloną mąkę tak aby nie było grudek.
Zupka wyszła smaczna i szybka w wykonaniu nie ma w niej wędzonki ale nie chciałam miałam ochotę na taką zupkę jak gotował mi mój dziadek. Wszystkie fotki znajdziecie na moim blogu polecam.