Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frikadelu: zupa z klopsikami"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 34
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 105
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 34
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 105
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę. Zalać bulionem, dodać przyprawy, czosnek i gotować na małym ogniu. Zebrać tworzącą się pianę.
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Zmieszać z mięsem, dodać jajko, sól, pieprz, wyrobić na gładką masę. Formować klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać do bulionu i gotować 15-20 minut.
Posypać zieleniną, każdy talerz zupy ozdabiać kleksem gęstej śmietany i podawać.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium