Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsta zupa grzybowa"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Składniki
Grzyby opłukać, namoczyć na noc lub na godzinę w gorącej wodzie. Ugotować w dwóch szklankach wody. Cebulkę obrać, posiekać, zeszklić na łyżce masła. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce.
Masło rozgrzać lekko, wrzucić warzywa i przesmażyć chwilkę, mieszając. Dodać cebulkę i chwilę razem smażyć. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę. Bulion podgrzać, wrzucić warzywa wraz z ziemniakami, gotować do miękkości.
Grzyby odcedzić, drobno posiekać, wywar zachować. Gdy warzywa będą już miękkie, zmiksować je z bulionem. Powstałą zupę połączyć z wywarem grzybowym, dodać posiekane grzyby. Śmietanę zahartować, dodać do zupy. Doprawić do smaku.Źródło: Twoje Imperium