Do góry

Zupy Przepis na:

Jesienna zupa pomidorowa

Jesienna zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51272

Dodano:

Odsłon: 3077

W naszym przypadku, lenistwo popłaca…w zasadzie to lenistwo dla mózgu to nie jest, bo trzeba sporo natrudzić się, by przygotować coś na szybko, bez wysiłku :P

Składniki

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 kawałek pora
  • 100 g świeżych grzybów
  • 2 łyżki masła
  • 4 ziemniaki
  • 1,2 l wrzątku
  • 1 słoik sosu np. Barilla pecorino
  • 200 g brukselki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jesienna zupa pomidorowa

Przygotowanie

  1. Jarzyny kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki, pora w piórka. Razem z pokrojonymi grzybami smażymy na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem, smażymy przez chwilę, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy przez kwadrans, dodajemy sos i gotujemy 30 min.
    Brukselki oczyszczamy, większe kroimy na mniejsze kawałki, a co z tego że rozgotują się ;) mniejsze wrzucamy w całości. Gotujemy do miękkości wszystkich składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 29 października 2017 W takim wydaniu jeszcze nie jadłam pomidorowej,wyglada przepysznie. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 28 października 2017 Ja wczoraj na targu kupiłam brukselkę, jutro wielkie gotowanie bo dzisiaj dzień leniucha :D.
Wspaniała zupka
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń