Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuścianka to świetny sposób wykorzystania młodej kapusty. Jest lekka, smaczna i zdrowa. Powinny po nią często sięgać osoby dbające o linię.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 590
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 590
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Składniki
Warzywa myjemy. Kapustę kroimy w większą kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Nastawiamy do gotowania. Seler ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w większą kostkę, dodajemy do kapusty. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do kapusty.
Pomidory kroimy w ćwiartki (można ściągnąć skórkę). Po ok, 5 minutach od zagotowania wcześniejszych składników pokrojone pomidory dodajemy do kapusty. Uzupełniamy wodę wg uznania. Solimy i przyprawiamy do smaku.
Gotowe danie wykładamy na talerze i posypujemy zielonym koperkiem. Smacznego!