Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuścianka to świetny sposób wykorzystania młodej kapusty. Jest lekka, smaczna i zdrowa. Powinny po nią często sięgać osoby dbające o linię.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457437
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1376
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2204
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457437
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1376
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2204
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Składniki
Warzywa myjemy. Kapustę kroimy w większą kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Nastawiamy do gotowania. Seler ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w większą kostkę, dodajemy do kapusty. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do kapusty.
Pomidory kroimy w ćwiartki (można ściągnąć skórkę). Po ok, 5 minutach od zagotowania wcześniejszych składników pokrojone pomidory dodajemy do kapusty. Uzupełniamy wodę wg uznania. Solimy i przyprawiamy do smaku.
Gotowe danie wykładamy na talerze i posypujemy zielonym koperkiem. Smacznego!