Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuścianka to świetny sposób wykorzystania młodej kapusty. Jest lekka, smaczna i zdrowa. Powinny po nią często sięgać osoby dbające o linię.
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 84
Smaczny i szybki pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia. Polecam.
Odsłon: 258
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 84
Smaczny i szybki pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia. Polecam.
Odsłon: 258
Składniki
Warzywa myjemy. Kapustę kroimy w większą kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Nastawiamy do gotowania. Seler ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w większą kostkę, dodajemy do kapusty. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do kapusty.
Pomidory kroimy w ćwiartki (można ściągnąć skórkę). Po ok, 5 minutach od zagotowania wcześniejszych składników pokrojone pomidory dodajemy do kapusty. Uzupełniamy wodę wg uznania. Solimy i przyprawiamy do smaku.
Gotowe danie wykładamy na talerze i posypujemy zielonym koperkiem. Smacznego!