Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuścianka to świetny sposób wykorzystania młodej kapusty. Jest lekka, smaczna i zdrowa. Powinny po nią często sięgać osoby dbające o linię.
Warzywa myjemy. Kapustę kroimy w większą kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Nastawiamy do gotowania.
Seler ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w większą kostkę, dodajemy do kapusty. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do kapusty.
Pomidory kroimy w ćwiartki (można ściągnąć skórkę). Po ok, 5 minutach od zagotowania wcześniejszych składników pokrojone pomidory dodajemy do kapusty. Uzupełniamy wodę wg uznania. Solimy i przyprawiamy do smaku.
Gotowe danie wykładamy na talerze i posypujemy zielonym koperkiem.
Smacznego!
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2116
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 217
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 87
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 56
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2116
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 217
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 87
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 56
Składniki
Warzywa myjemy. Kapustę kroimy w większą kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Nastawiamy do gotowania. Seler ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w większą kostkę, dodajemy do kapusty. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do kapusty.
Pomidory kroimy w ćwiartki (można ściągnąć skórkę). Po ok, 5 minutach od zagotowania wcześniejszych składników pokrojone pomidory dodajemy do kapusty. Uzupełniamy wodę wg uznania. Solimy i przyprawiamy do smaku.
Gotowe danie wykładamy na talerze i posypujemy zielonym koperkiem. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 277
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 224