Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam przepis na zupę kapuśniak jaką nam mama gotowała jeszcze wtedy gdy mogła hodować swoje świnki, a mianowicie kapuśniak na skórach wieprzowych. Wiem że zaraz mnie ocenicie że taka zupa to fuj, ble a nawet inne komentarze. Nie martwię się tym ja tak byłam wychowana w biedzie aby się najeść i nie chodzić głodnym, mój mąż również uwielbia skóry wieprzowe więc chętnie wracam do wspomnień z dzieciństwa co do gotowania.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 149
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 304
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 347
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 149
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 304
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 347
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części skóry oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości skór i marchwi. Gdy skóry są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa, ziela angielskie, przyprawę z dodatkiem soli oraz liście laurowe. Gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej, wsypać majeranek oraz wsypać łyżeczkę cukru ( dla lepszego smaku zupy ). Wszystko gotować do miękkości kapusty. Jak w zupie jest już miękka kapusta doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą z solą i zagotować.
Ugotowaną zupę zawsze podaję z dużą ilością pieprzu ziołowego dla mnie najbardziej tak smakuje kapuśniak ale to już sami musicie ocenić gotując ten przepis lub swój z dodatkiem pieprzu ziołowego. Taką zupę tzn. ze skór bardzo szybko się gotuje a smak jak dla mnie pyszny, możecie również gotować na żeberkach.