Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam przepis na zupę kapuśniak jaką nam mama gotowała jeszcze wtedy gdy mogła hodować swoje świnki, a mianowicie kapuśniak na skórach wieprzowych. Wiem że zaraz mnie ocenicie że taka zupa to fuj, ble a nawet inne komentarze. Nie martwię się tym ja tak byłam wychowana w biedzie aby się najeść i nie chodzić głodnym, mój mąż również uwielbia skóry wieprzowe więc chętnie wracam do wspomnień z dzieciństwa co do gotowania.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 627
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458092
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1564
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2332
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 627
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458092
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1564
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2332
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części skóry oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości skór i marchwi. Gdy skóry są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa, ziela angielskie, przyprawę z dodatkiem soli oraz liście laurowe. Gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej, wsypać majeranek oraz wsypać łyżeczkę cukru ( dla lepszego smaku zupy ). Wszystko gotować do miękkości kapusty. Jak w zupie jest już miękka kapusta doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą z solą i zagotować.
Ugotowaną zupę zawsze podaję z dużą ilością pieprzu ziołowego dla mnie najbardziej tak smakuje kapuśniak ale to już sami musicie ocenić gotując ten przepis lub swój z dodatkiem pieprzu ziołowego. Taką zupę tzn. ze skór bardzo szybko się gotuje a smak jak dla mnie pyszny, możecie również gotować na żeberkach.