Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam przepis na zupę kapuśniak jaką nam mama gotowała jeszcze wtedy gdy mogła hodować swoje świnki, a mianowicie kapuśniak na skórach wieprzowych. Wiem że zaraz mnie ocenicie że taka zupa to fuj, ble a nawet inne komentarze. Nie martwię się tym ja tak byłam wychowana w biedzie aby się najeść i nie chodzić głodnym, mój mąż również uwielbia skóry wieprzowe więc chętnie wracam do wspomnień z dzieciństwa co do gotowania.
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części skóry oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości skór i marchwi. Gdy skóry są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa, ziela angielskie, przyprawę z dodatkiem soli oraz liście laurowe. Gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej, wsypać majeranek oraz wsypać łyżeczkę cukru ( dla lepszego smaku zupy ). Wszystko gotować do miękkości kapusty. Jak w zupie jest już miękka kapusta doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą z solą i zagotować.
Ugotowaną zupę zawsze podaję z dużą ilością pieprzu ziołowego dla mnie najbardziej tak smakuje kapuśniak ale to już sami musicie ocenić gotując ten przepis lub swój z dodatkiem pieprzu ziołowego. Taką zupę tzn. ze skór bardzo szybko się gotuje a smak jak dla mnie pyszny, możecie również gotować na żeberkach.
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 342
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 270
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 253
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3213
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 256
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 342
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 270
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 253
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3213
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 256
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części skóry oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości skór i marchwi. Gdy skóry są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa, ziela angielskie, przyprawę z dodatkiem soli oraz liście laurowe. Gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej, wsypać majeranek oraz wsypać łyżeczkę cukru ( dla lepszego smaku zupy ). Wszystko gotować do miękkości kapusty. Jak w zupie jest już miękka kapusta doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą z solą i zagotować.
Ugotowaną zupę zawsze podaję z dużą ilością pieprzu ziołowego dla mnie najbardziej tak smakuje kapuśniak ale to już sami musicie ocenić gotując ten przepis lub swój z dodatkiem pieprzu ziołowego. Taką zupę tzn. ze skór bardzo szybko się gotuje a smak jak dla mnie pyszny, możecie również gotować na żeberkach.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 147
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 155