Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam przepis na zupę kapuśniak jaką nam mama gotowała jeszcze wtedy gdy mogła hodować swoje świnki, a mianowicie kapuśniak na skórach wieprzowych. Wiem że zaraz mnie ocenicie że taka zupa to fuj, ble a nawet inne komentarze. Nie martwię się tym ja tak byłam wychowana w biedzie aby się najeść i nie chodzić głodnym, mój mąż również uwielbia skóry wieprzowe więc chętnie wracam do wspomnień z dzieciństwa co do gotowania.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 235
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2022
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 247
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1925
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 235
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2022
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 247
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1925
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części skóry oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości skór i marchwi. Gdy skóry są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa, ziela angielskie, przyprawę z dodatkiem soli oraz liście laurowe. Gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej, wsypać majeranek oraz wsypać łyżeczkę cukru ( dla lepszego smaku zupy ). Wszystko gotować do miękkości kapusty. Jak w zupie jest już miękka kapusta doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą z solą i zagotować.
Ugotowaną zupę zawsze podaję z dużą ilością pieprzu ziołowego dla mnie najbardziej tak smakuje kapuśniak ale to już sami musicie ocenić gotując ten przepis lub swój z dodatkiem pieprzu ziołowego. Taką zupę tzn. ze skór bardzo szybko się gotuje a smak jak dla mnie pyszny, możecie również gotować na żeberkach.