Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kapuśniak na chłodne dni na podstawie przepisu Karola Okrasy
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 149
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 149
Składniki
gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem kminku, anyżu ziela angielskiego i liści laurowych. Po ugotowaniu wyjmujemy mięso i je obieramy. Usuwamy liście laurowe, ziele angielskie i gwiazdki anyżu
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojony w plasterki czosnek i cebulkę. Po chwili dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną, majeranek i trochę masła. Smażymy następne kilka minut, uważając by nie rozgotować kapusty. Dodajemy pomidory, pieprz cayenn i smażymy do odparowania wody.
Przesmażoną kapustę dodajemy do wywaru. W tym momencie dodajemy rozdrobnioną dynię. Po zagotowaniu dolewamy sok z kapusty. Doprawiamy solą, niewielką ilością estragonu i w razie potrzeby pieprzem. Rozdrobnione mięso chwilę przesmażamy na niewielkiej ilości masła i dodajemy do zupy. Smacznego