Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty. Kapuśniak ugotowany na wywarze z kości z wieprzowej tylnej golonki, kości z udźca z indyka, wędzonym boczku i kiełbasie śląskiej.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Z kości z golonki, udźca indyka i skóry z boczku gotujemy wywar (60 minut). Ugotowany wywar przelewamy do garnka w którym będziemy gotować kapuśniak.Do wywaru dodajemy obrane mięso z kości, pokrojoną skórkę z boczku, suszoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową. Zagotowujemy, a w między czasie podsmażamy na patelni pokrojony boczek, 3 śląskie kiełbaski i cebulę w kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do gotującego się wywaru, dodajemy również kaszę pęczak oraz zawartość z patelni. Całość gotujemy 30 minut i dodajemy odciśniętą kiszoną kapustę. Gotujemy 60 minut, kapusta powinna być już miękka. Dodajemy suszoną paprykę, majeranek i pokrojone na połówki trzy kiełbaski śląskie. Gotujemy jeszcze kilka minut, w razie potrzeby doprawiamy solą. Gotowy kapuśniak podajemy z pieczywem, najlepiej domowego wypieku. Smacznego !!!