Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty. Kapuśniak ugotowany na wywarze z kości z wieprzowej tylnej golonki, kości z udźca z indyka, wędzonym boczku i kiełbasie śląskiej.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 39
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 47
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 95
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 39
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 47
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 95
Składniki
Z kości z golonki, udźca indyka i skóry z boczku gotujemy wywar (60 minut). Ugotowany wywar przelewamy do garnka w którym będziemy gotować kapuśniak.Do wywaru dodajemy obrane mięso z kości, pokrojoną skórkę z boczku, suszoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową. Zagotowujemy, a w między czasie podsmażamy na patelni pokrojony boczek, 3 śląskie kiełbaski i cebulę w kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do gotującego się wywaru, dodajemy również kaszę pęczak oraz zawartość z patelni. Całość gotujemy 30 minut i dodajemy odciśniętą kiszoną kapustę. Gotujemy 60 minut, kapusta powinna być już miękka. Dodajemy suszoną paprykę, majeranek i pokrojone na połówki trzy kiełbaski śląskie. Gotujemy jeszcze kilka minut, w razie potrzeby doprawiamy solą. Gotowy kapuśniak podajemy z pieczywem, najlepiej domowego wypieku. Smacznego !!!