Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 282
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3640
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 282
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3640
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Składniki
Dodajemy sól, oraz szczyptę kurkumy. Po przełożeniu na talerz posypujemy grubo zmielonym pieprzem
Zaczynamy od podgotowania brukselki do miękkości. W tym samym czasie zagrzewamy bulion oraz dodajemy ser topiony, mieszając co jakiś czas do rozpuszczenia.
Pierś kroimy w niedużą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, na dużym ogniu ok 3min na stronę. W połowie smażenia dodajemy cebulę oraz czosnek
Do wywaru dodajemy podgotowaną wcześniej i pokrojoną w półplasterki brukselkę, oraz podsmażoną pierś z kurczaka. Trzymamy na małym ogniu ok 1 min.