Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 59
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 699
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 59
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 699
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Dodajemy sól, oraz szczyptę kurkumy. Po przełożeniu na talerz posypujemy grubo zmielonym pieprzem
Zaczynamy od podgotowania brukselki do miękkości. W tym samym czasie zagrzewamy bulion oraz dodajemy ser topiony, mieszając co jakiś czas do rozpuszczenia.
Pierś kroimy w niedużą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, na dużym ogniu ok 3min na stronę. W połowie smażenia dodajemy cebulę oraz czosnek
Do wywaru dodajemy podgotowaną wcześniej i pokrojoną w półplasterki brukselkę, oraz podsmażoną pierś z kurczaka. Trzymamy na małym ogniu ok 1 min.