Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Dodajemy sól, oraz szczyptę kurkumy. Po przełożeniu na talerz posypujemy grubo zmielonym pieprzem
Zaczynamy od podgotowania brukselki do miękkości. W tym samym czasie zagrzewamy bulion oraz dodajemy ser topiony, mieszając co jakiś czas do rozpuszczenia.
Pierś kroimy w niedużą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, na dużym ogniu ok 3min na stronę. W połowie smażenia dodajemy cebulę oraz czosnek
Do wywaru dodajemy podgotowaną wcześniej i pokrojoną w półplasterki brukselkę, oraz podsmażoną pierś z kurczaka. Trzymamy na małym ogniu ok 1 min.