Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Jeśli widzieliście już jakieś moje przepisy na ciasta i desery, mogliście zau...
Odsłon: 478
Nasza propozycja na pyszne danie obiadowe – klopsiki z szynki wieprzowej w ar...
Odsłon: 11065
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 52
Jeśli widzieliście już jakieś moje przepisy na ciasta i desery, mogliście zau...
Odsłon: 478
Nasza propozycja na pyszne danie obiadowe – klopsiki z szynki wieprzowej w ar...
Odsłon: 11065
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 52
Składniki
Dodajemy sól, oraz szczyptę kurkumy. Po przełożeniu na talerz posypujemy grubo zmielonym pieprzem
Zaczynamy od podgotowania brukselki do miękkości. W tym samym czasie zagrzewamy bulion oraz dodajemy ser topiony, mieszając co jakiś czas do rozpuszczenia.
Pierś kroimy w niedużą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, na dużym ogniu ok 3min na stronę. W połowie smażenia dodajemy cebulę oraz czosnek
Do wywaru dodajemy podgotowaną wcześniej i pokrojoną w półplasterki brukselkę, oraz podsmażoną pierś z kurczaka. Trzymamy na małym ogniu ok 1 min.