Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Dodajemy sól, oraz szczyptę kurkumy. Po przełożeniu na talerz posypujemy grubo zmielonym pieprzem
Zaczynamy od podgotowania brukselki do miękkości. W tym samym czasie zagrzewamy bulion oraz dodajemy ser topiony, mieszając co jakiś czas do rozpuszczenia.
Pierś kroimy w niedużą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, na dużym ogniu ok 3min na stronę. W połowie smażenia dodajemy cebulę oraz czosnek
Do wywaru dodajemy podgotowaną wcześniej i pokrojoną w półplasterki brukselkę, oraz podsmażoną pierś z kurczaka. Trzymamy na małym ogniu ok 1 min.