Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... pyszna, mocno rozgrzewająca zupka :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1586
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1634
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1586
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1634
Składniki
Marchew obrać i pokroić w grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Imbir również obrać i drobno zetrzeć. Nasiona kolendry drobno utrzeć w moździerzu lub zmielić.
W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć aż się zeszkli. Gdy to nastąpi, dodać przyprawy: kolendrę, curry i imbir. Przesmażyć to razem jeszcze chwilkę. Następnie wrzucić pokrojoną marchew i zalać bulionem.
Gotować aż marchew zmięknie. Wtedy odstawić zupę, żeby trochę przestygła i dokładnie ją zblendować. Znowu podgrzać i wrzucić kawałeczki papryczki chili, jeśli jej używamy, doprawić solą i pieprzem. Zagotować.
Podawać krem z łyżką jogurtu naturalnego, posypany ziarenkami.