Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... pyszna, mocno rozgrzewająca zupka :)
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 156
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 149
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 178
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 156
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 149
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 178
Składniki
Marchew obrać i pokroić w grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Imbir również obrać i drobno zetrzeć. Nasiona kolendry drobno utrzeć w moździerzu lub zmielić.
W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć aż się zeszkli. Gdy to nastąpi, dodać przyprawy: kolendrę, curry i imbir. Przesmażyć to razem jeszcze chwilkę. Następnie wrzucić pokrojoną marchew i zalać bulionem.
Gotować aż marchew zmięknie. Wtedy odstawić zupę, żeby trochę przestygła i dokładnie ją zblendować. Znowu podgrzać i wrzucić kawałeczki papryczki chili, jeśli jej używamy, doprawić solą i pieprzem. Zagotować.
Podawać krem z łyżką jogurtu naturalnego, posypany ziarenkami.