Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia w tym roku mocno obrodziła u Rodziców, więc to ona ostatnio często u mnie gości. Tym razem postanowiłam zrobić zupę, a dokładniej krem. Aby urozmaicić trochę jego smak dodałam również korbola, którego miałam pod ręką. Z racji tego, że są to warzywa dosyć mdłe wzbogaciłam je smakiem czosnku, którego stosuje praktycznie wszędzie i wielu przypraw m.in papryki słodkiej i ostrej, a przed wszystkim gałki muszkatołowej. Zapraszam :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30811
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2994
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30811
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2994
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Cukinię i korbola obrać (gdy cukinia jest młoda i ma miękką skórke to nie trzeba jej obierać), następnie pokroić na mniejsze kawałki. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojoną cukinie i korbola. Zalać wodą. Doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Następnie wyciągnąć liście laurowe, ziele angielskie i dokładnie zblendować. W razie potrzeby dolać wody i doprawić przyprawami. Podawać z kwaśną śmietaną. Smacznego :)