Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za zupami -krem, ale ten krem z marchwi zdobył moje serce.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 143
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1024
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12008
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 143
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1024
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12008
Składniki
Cebulę zetrzeć na drobnej tarce i zeszklić na rozgrzanym maśle z oliwą.Startą marchewkę na grubych oczkach dodać do cebuli, dodać starty imbir, kminek i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Z wyszorowanej pomarańczy zetrzeć skórkę na drobnych oczkach, wycisnąć sok z tej pomarańczy i razem dodać do marchewki.Zamieszać.Przygotowanym bulionem zalać marchew i dusić , aż będzie miękka.Dodać sól i pieprz do smaku.
Całość zmiksować blenderem, zagotować i dodać śmietanę, wymieszać.
Nałożyć do miseczek i posypać grzankami.SMACZNEGO!