Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za zupami -krem, ale ten krem z marchwi zdobył moje serce.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1069
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1069
Składniki
Cebulę zetrzeć na drobnej tarce i zeszklić na rozgrzanym maśle z oliwą.Startą marchewkę na grubych oczkach dodać do cebuli, dodać starty imbir, kminek i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Z wyszorowanej pomarańczy zetrzeć skórkę na drobnych oczkach, wycisnąć sok z tej pomarańczy i razem dodać do marchewki.Zamieszać.Przygotowanym bulionem zalać marchew i dusić , aż będzie miękka.Dodać sól i pieprz do smaku.
Całość zmiksować blenderem, zagotować i dodać śmietanę, wymieszać.
Nałożyć do miseczek i posypać grzankami.SMACZNEGO!