Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy o idealnie pomidorowej konsystencji, zdrowy pełen witamin i frapująco ognisty. Krem z pomidorów z mozzarellą i miętą przygotowuje na wysoko zmineralizowanej wodzie mineralnej CECHINI Muszyna. Taki krem z pomidorów zawiera nie tylko likopen i witaminy ale również mikroelementy zawarte w wodzie takie jak magnez, wapń, sód i potas.
Pomidory umyj, pokrój na mniejsze cząstki, pozbywając się szypułek.
Na patelni bądź w garnku z grubym dnem, rozgrzej oliwę wraz z masłem. Dodaj poszatkowaną cebulę oraz pokrojony drobniej czosnek. Przesmaż, od czasu do czasu mieszając około 2-3 minut.
Po tym czasie dodaj pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy, przesmaż mieszając 2-3 minuty. Dodaj łyżkę bulionu warzywnego lub drobiowego, dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Zagotuj i gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając pod przykryciem około 20 minut. Wlej wodę mineralną i całość zmiksuj bardzo dokładnie na gładki, gęsty krem. Podgrzej nie doprowadzając do wrzenia.
Z mozzarelli mini oraz mięty przygotuj 4 szaszłyki, po jednym na porcję. Serwuj na gorąco. Opcjonalnie ze śmietaną.
Lekka, tania i szybka w wykonaniu. Może być samodzielnym daniem lub dodatkiem...
Odsłon: 899
Polecam pyszny napój z arbuza,bardzo orzezwiajacy!
Odsłon: 1462
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 14
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 39
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 119
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 14
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 39
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 119
Składniki
Pomidory umyj, pokrój na mniejsze cząstki, pozbywając się szypułek.
Na patelni bądź w garnku z grubym dnem, rozgrzej oliwę wraz z masłem. Dodaj poszatkowaną cebulę oraz pokrojony drobniej czosnek. Przesmaż, od czasu do czasu mieszając około 2-3 minut.
Po tym czasie dodaj pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy, przesmaż mieszając 2-3 minuty. Dodaj łyżkę bulionu warzywnego lub drobiowego, dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Zagotuj i gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając pod przykryciem około 20 minut. Wlej wodę mineralną i całość zmiksuj bardzo dokładnie na gładki, gęsty krem. Podgrzej nie doprowadzając do wrzenia.
Z mozzarelli mini oraz mięty przygotuj 4 szaszłyki, po jednym na porcję. Serwuj na gorąco. Opcjonalnie ze śmietaną.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 41
Zupa kaszubska
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Odsłon: 248