Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Pory dokładnie oczyścić, umyć, odciąć ciemnozielone części i cienko je pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pory. Ziemniaki obrać i pokroić na nieduże kawałki, dodać do porów, gdy te się zarumienią. Smażyć razem około minutę. Wlać 1 i 1/2 litra wrzątku, dodać kostki rosołowe. Gotować przez 25 minut, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie przygotować grzanki. Bułkę pokroić w drobną kostkę i zrumienić nieco na suchej patelni. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować. Posypać tartym parmezanem. Krem oraz grzanki podawać osobno.