Do góry

Zupy Przepis na:

krem z portobello (vege)

krem z portobello (vege)

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2284

Dodano:

Odsłon: 284

Zostały pieńki i kilka całych grzybów przy okazji przyrządzania faszerowanych pieczarek. Zamiast zastanawiać się co robić z takimi "końcówkami serii", zwykle eksperymentuję z jakąś zupą. W efekcie powstał krem z portobello :)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
krem z portobello (vege)

Przygotowanie

  1. Pieczarki myję i kroję na drobniejsze kawałki, pieńki dokładnie oczyszczam.
    Warzywa myję, obieram i kroję na drobne kawałki.


  2. Wszystko wrzucam do garnka, zalewam zimną wodą tak, żeby tylko przykryć zawartość i gotuję na średnim ogniu ok. 20 min.

    Pod koniec gotowania dodaję szczyptę gałki muszkatołowej i szczyptę ziół prowansalskich (z gałką ostrożnie, żeby nie zdominowała smaku zupy).

    Gotowe!



    Aneks:
    Nie używam soli, ale świeżo mielony pieprz dodaję prawie do każdego dania, więc dodałam i tutaj.
    Żeby trochę rozjaśnić ten smutny kolor, podawać można z kwaśną śmietaną (w wersji light z odrobiną jogurtu) i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ktosiam24 06 kwietnia rozumiem, że po ugotowaniu należy wszystko zmiksować?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń