Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały pieńki i kilka całych grzybów przy okazji przyrządzania faszerowanych pieczarek. Zamiast zastanawiać się co robić z takimi "końcówkami serii", zwykle eksperymentuję z jakąś zupą. W efekcie powstał krem z portobello :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456788
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1217
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2090
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456788
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1217
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2090
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Pieczarki myję i kroję na drobniejsze kawałki, pieńki dokładnie oczyszczam. Warzywa myję, obieram i kroję na drobne kawałki.
Wszystko wrzucam do garnka, zalewam zimną wodą tak, żeby tylko przykryć zawartość i gotuję na średnim ogniu ok. 20 min. Pod koniec gotowania dodaję szczyptę gałki muszkatołowej i szczyptę ziół prowansalskich (z gałką ostrożnie, żeby nie zdominowała smaku zupy). Gotowe! Aneks: Nie używam soli, ale świeżo mielony pieprz dodaję prawie do każdego dania, więc dodałam i tutaj. Żeby trochę rozjaśnić ten smutny kolor, podawać można z kwaśną śmietaną (w wersji light z odrobiną jogurtu) i natką pietruszki.