Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo kremowa i bardzo aromatyczna
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10733
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3409
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2431
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10733
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3409
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2431
Składniki
Z papryki należy usunąć skórkę. W tym celu paprykę sparzyć we wrzątku lub pokrojoną na ćwiartki piec przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Po termicznej obróbce skórka powinna łatwo odejść.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na rozgrzaną w garnku oliwę. Dodać pokrojoną na kawałki paprykę i gałązki kolendry (listki zachować do posypania zupy). Wszystko razem dusić przez kilka minut, dodać pomidory z puszki i ryż. Wlać do garnka 1 litr wody, posolić, popieprzyć i gotować do miękkości ryżu.
Do piekarnika nagrzanego do 200 stopni włożyć kromki bułki skropione oliwą, piec przez 10 minut do zezłocenia. Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej, kremowej konsystencji, doprawić sokiem z limonki.
Zupę podawać z grzanką i kleksem śmietany, posypaną posiekanymi listkami kolendry.