Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo kremowa i bardzo aromatyczna
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 125
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 125
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Z papryki należy usunąć skórkę. W tym celu paprykę sparzyć we wrzątku lub pokrojoną na ćwiartki piec przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Po termicznej obróbce skórka powinna łatwo odejść.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na rozgrzaną w garnku oliwę. Dodać pokrojoną na kawałki paprykę i gałązki kolendry (listki zachować do posypania zupy). Wszystko razem dusić przez kilka minut, dodać pomidory z puszki i ryż. Wlać do garnka 1 litr wody, posolić, popieprzyć i gotować do miękkości ryżu.
Do piekarnika nagrzanego do 200 stopni włożyć kromki bułki skropione oliwą, piec przez 10 minut do zezłocenia. Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej, kremowej konsystencji, doprawić sokiem z limonki.
Zupę podawać z grzanką i kleksem śmietany, posypaną posiekanymi listkami kolendry.