Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa zupa selerowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Selery oraz ziemniak obierz, opłucz, pokrój na kawałki, wrzuć do garnka. Wkrusz kostki bulionowe. Zalej wodą tak, by warzywa były przykryte. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i dalej gotuj.
Por opłucz, potnij w plasterki. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim czosnek, dołóż plasterki pora, krótko podsmaż. Włóż je do gotujących się warzyw. Zupę przypraw. Gotuj 25 minut.
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i pokruszony ser. Całość zmiksuj. Dymki oraz zioła opłucz, potnij na kawałeczki. Posyp nimi zupę.Źródło: Tina