Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa szparagowa"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32571
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 929
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32571
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 929
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 35 minut
Cebulę obrać, posiekać. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki, opłukać. Pędy pokroić na kawałeczki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, smażyć około 6 minut. W połowie czasu smażenia dołożyć szparagi. Warzywa zalać bulionem (z kostki) oraz mlekiem. Gotować 10 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjąć kilka kawałeczków szparagów i odłożyć je do dekoracji. Pozostałe wraz z wywarem zmiksować blenderem i połączyć ze śmietaną.
Zupę przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Rozlać do miseczek. Udekorować odłożonymi kawałeczkami szparagów.Źródło: Życie na gorąco