Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa szparagowa"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2580
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2580
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 35 minut
Cebulę obrać, posiekać. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki, opłukać. Pędy pokroić na kawałeczki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, smażyć około 6 minut. W połowie czasu smażenia dołożyć szparagi. Warzywa zalać bulionem (z kostki) oraz mlekiem. Gotować 10 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjąć kilka kawałeczków szparagów i odłożyć je do dekoracji. Pozostałe wraz z wywarem zmiksować blenderem i połączyć ze śmietaną.
Zupę przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Rozlać do miseczek. Udekorować odłożonymi kawałeczkami szparagów.Źródło: Życie na gorąco