Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy lepiej się nimi na jadam niż drugim daniem.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 196
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 196
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki i plastry selera oraz liść selera pokrojony drobno, gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kaszę oraz ziela angielskie i liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy.
W międzyczasie dodać liść lubczyk - magii oraz doprawić do smaku solą lub kto jaką chce przyprawą.
Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie dodać natkę pietruszki pokrojoną,
Zagotować.
Podałam ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu kolorowego oraz obowiązkowo u nas na solona cebula.