Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 806 Ocena: 5453
Dodano: 25.09.2019
Odsłon: 3916
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki i plastry selera oraz liść selera pokrojony drobno, gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kaszę oraz ziela angielskie i liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy.
W międzyczasie dodać liść lubczyk - magii oraz doprawić do smaku solą lub kto jaką chce przyprawą.
Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie dodać natkę pietruszki pokrojoną,
Zagotować.
Podałam ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu kolorowego oraz obowiązkowo u nas na solona cebula.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

marianna1289 19 października 2019Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobry ,lubię zupy Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz