Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy lepiej się nimi na jadam niż drugim daniem.
Dziś u mnie skromny obiadek ale za to pyszna zupka krupnik na żeberkach. Może...
Odsłon: 1948
Dziś poleca się przepyszny krupnik na porcjach rosołowych, myślicie że nie mo...
Odsłon: 3550
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 67
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 67
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki i plastry selera oraz liść selera pokrojony drobno, gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kaszę oraz ziela angielskie i liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy.
W międzyczasie dodać liść lubczyk - magii oraz doprawić do smaku solą lub kto jaką chce przyprawą.
Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie dodać natkę pietruszki pokrojoną,
Zagotować.
Podałam ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu kolorowego oraz obowiązkowo u nas na solona cebula.
Przepisy Zupy
Zupy
zupa krem z podgrzybków
Zupy
Zupa ogórkowa
Zupy
Wielkanocy żurek w chlebku
Zupy
Zupa Minestrone
zupa krem z podgrzybków
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zosta...
Odsłon: 65
Zupa ogórkowa
Pyszna zupa ogórkowa, która x dziecinstwa pamięta chyba każdy z nas, ten słod...
Odsłon: 53