Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik rozgrzewający.

Krupnik rozgrzewający.

Autor:

Przepisów i artykułów: 485 Ocena: 2599

Dodano:

Odsłon: 455

Co powiecie na pyszną rozgrzewającą zupkę. Tak za mną chodziła że musiałam ją ugotować, jest pyszna bo na swoim kurczaku brojler swoje warzywa a to podstawa dobrej zupy, choć nie powiem że kupne warzywa to be bo nie każdy ma możliwość mieć swoje warzywa czy drób. Uwielbiamy tą zupkę czystą czy też zabielana. Bardzo lubię gdy w zupie mam dużo zieleniny wygląda jakby była zielona . Ale dzięki temu smak rewelacja. U nas do tej zupy obowiązkowo musi być na solona cebula do zagryzania razem z zupą.

Składniki

  • Dowolne porcje z kurczaka,
  • 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy ),
  • 1 średnia marchew,
  • 2 łyżki liści pora,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 6 łyżek kaszy jęczmiennej wiejskiej,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka liści lubczyk - magii.
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krupnik rozgrzewający.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać umyte mięso z kurczaka oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.

  2. W międzyczasie dodać liście lubczyk - magii, liście pora oraz ziela i liść laurowy.

  3. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i od razu kaszę, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy.

  4. W międzyczasie przygotować czyli na solić cebulę aby zmiękła.

  5. Gdy ziemniaki i kasza są już miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą, dodać natkę pietruszki i zagotować.

  6. Na sam koniec gotowania dodać drobno posiekany czosnek i lekko zagotować.

  7. Tak jak pisałam podałam zupę z cebulą na soloną oraz szczyptą pieprzu czarnego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń