Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszną rozgrzewającą zupkę. Tak za mną chodziła że musiałam ją ugotować, jest pyszna bo na swoim kurczaku brojler swoje warzywa a to podstawa dobrej zupy, choć nie powiem że kupne warzywa to be bo nie każdy ma możliwość mieć swoje warzywa czy drób. Uwielbiamy tą zupkę czystą czy też zabielana. Bardzo lubię gdy w zupie mam dużo zieleniny wygląda jakby była zielona . Ale dzięki temu smak rewelacja. U nas do tej zupy obowiązkowo musi być na solona cebula do zagryzania razem z zupą.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1316
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36681
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3902
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 582
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3022
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1316
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36681
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3902
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 582
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3022
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać umyte mięso z kurczaka oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
W międzyczasie dodać liście lubczyk - magii, liście pora oraz ziela i liść laurowy.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i od razu kaszę, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy.
W międzyczasie przygotować czyli na solić cebulę aby zmiękła.
Gdy ziemniaki i kasza są już miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą, dodać natkę pietruszki i zagotować.
Na sam koniec gotowania dodać drobno posiekany czosnek i lekko zagotować.
Tak jak pisałam podałam zupę z cebulą na soloną oraz szczyptą pieprzu czarnego.