Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy do przygotowania krupnik bezmięsny.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę, por przekroić wzdłuż na cztery części, każdą z nich pokroić na kawałki.
Jarzynę z zielem angielskim gotować przez około 5 minut.
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować przez kolejne 5 minut.
Dodać sól i pieprz, kaszę jęczmienną i posiekaną natkę pietruszki. Gotować do miękkości warzyw i kaszy.
Jogurt należy dodawać do gorącej, ale nie wrzącej zupy. W przeciwnym razie może się zwarzyć.