Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy do przygotowania krupnik bezmięsny.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Składniki
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę, por przekroić wzdłuż na cztery części, każdą z nich pokroić na kawałki.
Jarzynę z zielem angielskim gotować przez około 5 minut.
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować przez kolejne 5 minut.
Dodać sól i pieprz, kaszę jęczmienną i posiekaną natkę pietruszki. Gotować do miękkości warzyw i kaszy.
Jogurt należy dodawać do gorącej, ale nie wrzącej zupy. W przeciwnym razie może się zwarzyć.