Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik wegetariański

Krupnik wegetariański

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 459

Dodano:

Odsłon: 238

Szybki i łatwy do przygotowania krupnik bezmięsny.

Składniki

  • Ziemniaki średniej wielkości 2 szt.
  • Marchew duża 1 szt.
  • Seler kawałek około 1/8 szt.
  • Pietruszka mała 1 szt.
  • Por mały 1/2 szt.
  • Kasza jęczmienna drobna 2 łyżki
  • Ziele angielskie 4 szt.
  • Natka pietruszki kilka gałązek
  • Jogurt naturalny grecki 3-4 łyżki
  • Sól
  • Pieprz świeżo mielony
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę, por przekroić wzdłuż na cztery części, każdą z nich pokroić na kawałki.

  2. Jarzynę z zielem angielskim gotować przez około 5 minut.

  3. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować przez kolejne 5 minut.

  4. Dodać sól i pieprz, kaszę jęczmienną i posiekaną natkę pietruszki. Gotować do miękkości warzyw i kaszy.

  5. Jogurt należy dodawać do gorącej, ale nie wrzącej zupy. W przeciwnym razie może się zwarzyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń