Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy do przygotowania krupnik bezmięsny.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36183
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1133
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 110
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36183
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1133
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 110
Składniki
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę, por przekroić wzdłuż na cztery części, każdą z nich pokroić na kawałki.
Jarzynę z zielem angielskim gotować przez około 5 minut.
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować przez kolejne 5 minut.
Dodać sól i pieprz, kaszę jęczmienną i posiekaną natkę pietruszki. Gotować do miękkości warzyw i kaszy.
Jogurt należy dodawać do gorącej, ale nie wrzącej zupy. W przeciwnym razie może się zwarzyć.