Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ceny rosną w szalonym tempie, więc trzeba poszukać sposobów na oszczędności. Do zupy fasolowej świetnie sprawdzają się ścinki szynek, które można kupić w bardzo atrakcyjnej cenie.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 231
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 97
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 231
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 97
Składniki
Fasolę musimy przygotować długo przed gotowanie. Zalewamy ją dużą ilością wody i odstawiamy na 8-12 godzin. Po tym czasie odlewamy wodę, i zalewamy fasolę nową wodą (około 3cm nad fasolę). Gotujemy 50-60 minut. Fasola powinna być lekko miękka. W czasie gotowania przygotowujemy resztę składników. Cebulę kroimy w piórka, ścinki szynek w kostkę. Razem przesmażamy je na oleju. Pomidory kroimy w kostkę. Do podgotowanej fasoli dodajemy przesmażone szynki, pomidory, liście laurowe, ziele i pieprz. Gotujemy jeszcze 20 minut. W razie potrzeby dolewamy wody. Po tym czasie dodajemy makaron i resztę przypraw (bez majeranku). Gotujemy na małym ogniu, aż makaron będzie miękki. Przed samym podaniem dodajemy majeranek.