Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ceny rosną w szalonym tempie, więc trzeba poszukać sposobów na oszczędności. Do zupy fasolowej świetnie sprawdzają się ścinki szynek, które można kupić w bardzo atrakcyjnej cenie.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 303
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3790
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 303
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3790
Składniki
Fasolę musimy przygotować długo przed gotowanie. Zalewamy ją dużą ilością wody i odstawiamy na 8-12 godzin. Po tym czasie odlewamy wodę, i zalewamy fasolę nową wodą (około 3cm nad fasolę). Gotujemy 50-60 minut. Fasola powinna być lekko miękka. W czasie gotowania przygotowujemy resztę składników. Cebulę kroimy w piórka, ścinki szynek w kostkę. Razem przesmażamy je na oleju. Pomidory kroimy w kostkę. Do podgotowanej fasoli dodajemy przesmażone szynki, pomidory, liście laurowe, ziele i pieprz. Gotujemy jeszcze 20 minut. W razie potrzeby dolewamy wody. Po tym czasie dodajemy makaron i resztę przypraw (bez majeranku). Gotujemy na małym ogniu, aż makaron będzie miękki. Przed samym podaniem dodajemy majeranek.