Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ugotowana na domowego kiszenia kapuście, na wędzonym boczku, podana z kiełbasą śląską i domowym chlebem.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36187
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1134
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 111
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36187
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1134
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 111
Składniki
Wymyte, pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy z suszoną włoszczyzną do ich miękkości. Boczek kroimy w kostkę. Skórę z boczku, liście laurowe i ziele angielskie wkładamy do gotujących się ziemniaków. Na patelni (bez tłuszczu) smażymy boczek. Do gotujących się ziemniaków dodajemy usmażony boczek, majeranek oraz kaszę pęczak. Dodajemy odciśniętą kapustę i gotujemy 60 minut aż kapusta będzie miękka. Po tym czasie próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 10 minut przed końcem gotowania wkładamy do garnka przekrojone na połówki kiełbaski śląskie. Zupę podajemy z kawałkami kiełbasy i domowym pieczywem. Smacznego!!!