Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ugotowana na domowego kiszenia kapuście, na wędzonym boczku, podana z kiełbasą śląską i domowym chlebem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 265
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2741
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 887
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1640
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14404
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 265
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2741
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 887
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1640
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14404
Składniki
Wymyte, pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy z suszoną włoszczyzną do ich miękkości. Boczek kroimy w kostkę. Skórę z boczku, liście laurowe i ziele angielskie wkładamy do gotujących się ziemniaków. Na patelni (bez tłuszczu) smażymy boczek. Do gotujących się ziemniaków dodajemy usmażony boczek, majeranek oraz kaszę pęczak. Dodajemy odciśniętą kapustę i gotujemy 60 minut aż kapusta będzie miękka. Po tym czasie próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 10 minut przed końcem gotowania wkładamy do garnka przekrojone na połówki kiełbaski śląskie. Zupę podajemy z kawałkami kiełbasy i domowym pieczywem. Smacznego!!!