Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i rozgrzewające leczo z mnóstwem pieczonych warzyw i aromatycznych ziół. Koniecznie wypróbuj to danie dla swoich bliskich!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę wyłożoną papierem kładziemy pokrojone w kostkę papryki, cukinie i pomidorki w całości, czosnek. Posypujemy przyprawami, polewamy ulubioną oliwą, ja użyłam z rozmarynem. Pieczemy przez 30 minut. W tym czasie w garnku podsmażamy cebule i kiełbasę, dodajemy paprykę słodką wędzoną i paprykę ostrą. Gdy składniki sie zarumienią zalewamy 2 szklankami gorącej wody i dodajemy kostkę rosołowa lub bulion. Zagotowujemy. Dodajemy upieczone warzywa, passate, doprawiamy do smaku.