Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2436
Dodano: 18.08.2017
Odsłon: 486
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Myję i obieram warzywa: bulwę selera ze skóry, gałązki naciowego selera z włókien, koper oczyszczam i rozdzielam na pojedyncze kawałki, pozbywam się całości głąba i łodyg brokuła - wybieram same różyczki.
Kalarepę i selera trę na tarce o grubych oczkach.
Koper szatkuję na cienkie nitki.
Seler naciowy tnę na półcentymetrowe "półksiężyce".
Gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem 20 minut.
Brokuła rozdzielam na drobne różyczki i gotuję z resztą warzyw przez ostatnie 10 minut.
W tym czasie dodaję zioła. Sól? nie używam:)
Czasem (podczas postu zdecydowanie nie) dla lepszego przyswajania warzyw już na talerzu wlewam kilka kropel oleju lnianego lub oliwy z oliwek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)