Do góry

Zupy Przepis na:

lekka zupa biało-zielona

lekka zupa biało-zielona

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2436

Dodano:

Odsłon: 486

udany eksperyment połączenia warzyw:) efekt lekki, orzeźwiający, w sam raz na upalne dni
Reklama
Reklama
lekka zupa biało-zielona

Przygotowanie

  1. Myję i obieram warzywa: bulwę selera ze skóry, gałązki naciowego selera z włókien, koper oczyszczam i rozdzielam na pojedyncze kawałki, pozbywam się całości głąba i łodyg brokuła - wybieram same różyczki.

  2. Kalarepę i selera trę na tarce o grubych oczkach.
    Koper szatkuję na cienkie nitki.
    Seler naciowy tnę na półcentymetrowe "półksiężyce".
    Gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem 20 minut.

    Brokuła rozdzielam na drobne różyczki i gotuję z resztą warzyw przez ostatnie 10 minut.
    W tym czasie dodaję zioła. Sól? nie używam:)

    Czasem (podczas postu zdecydowanie nie) dla lepszego przyswajania warzyw już na talerzu wlewam kilka kropel oleju lnianego lub oliwy z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń