Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lekka zupa jarzynowa"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 131
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 27
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 131
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 27
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Składniki
Kalafiory wyszoruj i opłucz w zimnej wodzie. Obraną marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokrój.
Wrzuć warzywa do gotującego się wywaru, zmniejsz ogień pod garnkiem i przykryj go.
Po kwadransie podnieś pokrywę i dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, ziele angielskie, pieprz oraz liść laurowy.
Gotuj zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dopraw ją solą i wsyp posiekany koperek. Możesz ją także zabielić śmietaną i zagęścić mąką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 200 kcal.Źródło: Kurier TV