Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lekka zupa jarzynowa"
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Składniki
Kalafiory wyszoruj i opłucz w zimnej wodzie. Obraną marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokrój.
Wrzuć warzywa do gotującego się wywaru, zmniejsz ogień pod garnkiem i przykryj go.
Po kwadransie podnieś pokrywę i dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, ziele angielskie, pieprz oraz liść laurowy.
Gotuj zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dopraw ją solą i wsyp posiekany koperek. Możesz ją także zabielić śmietaną i zagęścić mąką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 200 kcal.Źródło: Kurier TV