Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lekka zupa jarzynowa"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Składniki
Kalafiory wyszoruj i opłucz w zimnej wodzie. Obraną marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokrój.
Wrzuć warzywa do gotującego się wywaru, zmniejsz ogień pod garnkiem i przykryj go.
Po kwadransie podnieś pokrywę i dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, ziele angielskie, pieprz oraz liść laurowy.
Gotuj zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dopraw ją solą i wsyp posiekany koperek. Możesz ją także zabielić śmietaną i zagęścić mąką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 200 kcal.Źródło: Kurier TV