Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekka zupa krem z kalafiora i selera"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, seler naciowy w plasterki. Usmaż je na rozgrzanej oliwie z listkami świeżego tymianku. Posól, popieprz, wymieszaj. Dodaj różyczki kalafiora. Podsmażaj przez chwilę i zalej bulionem. Gotuj 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec wrzuć kawałki jabłka ze szczyptą curry. Gotuj kilka minut i zmiksuj na krem. Podawaj z listkami świeżego tymianku i śmietaną, np. do szaszłyków.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 9 złŹródło: Show