Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka zupa z kurczakiem"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 175
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 175
Składniki
Mięso umyć, ugotować w litrze rosołu, wyjąć, pokroić w paseczki. Marchewki obrać. Dymkę oczyścić. Grzyby i makaron ryżowy namoczyć.
Warzywa i grzyby pokroić, włożyć do rosołu razem z mięsem i gotować przez 10-15 minut. Dodać namoczony makaron. Imbir obrać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać do zupy.
Skrobię rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do zupy i zagotować, mieszając. Jajko roztrzepać z kilkoma łyżkami wody, wlać do zupy, zamieszać, by się ścięło.
Zupę doprawić do smaku sosem sojowym, olejem sezamowym oraz sosem chili, posypać dymką.
Grzyby shitake najlepiej wcześniej namoczyć, nawet przez całą noc, następnie odciąć ogonki i wyrzucić, ponieważ są bardzo twarde.Źródło: Twoje Imperium