Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krupnik który rozgrzeje i poprawi samopoczucie.
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 1455
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17129
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5577
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 1455
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17129
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5577
Składniki
Pęczak ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Warzywa umieścić w garnku, zalać wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą, gotować 15 minut.
Gdy gotuje się zupa mięso doprawić solą, przyprawą gyros, wbić jajko, dodać musztardę, utarty ser oraz tartą bułkę i wszystko wymieszać. Uformować pulpety i obtoczyć w mące.
Do gotującej się zupy dodać pęczak, pulpety i całość gotować 25 minut. Doprawić śmietaną oraz pieprzem i gotować 2 minuty. Przed podaniem można posypać zieloną pietruszką.