Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krupnik który rozgrzeje i poprawi samopoczucie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10922
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2625
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10922
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2625
Składniki
Pęczak ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Warzywa umieścić w garnku, zalać wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą, gotować 15 minut.
Gdy gotuje się zupa mięso doprawić solą, przyprawą gyros, wbić jajko, dodać musztardę, utarty ser oraz tartą bułkę i wszystko wymieszać. Uformować pulpety i obtoczyć w mące.
Do gotującej się zupy dodać pęczak, pulpety i całość gotować 25 minut. Doprawić śmietaną oraz pieprzem i gotować 2 minuty. Przed podaniem można posypać zieloną pietruszką.