Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krupnik który rozgrzeje i poprawi samopoczucie.
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 138
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6621
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 76
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 138
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6621
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 76
Składniki
Pęczak ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Warzywa umieścić w garnku, zalać wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą, gotować 15 minut.
Gdy gotuje się zupa mięso doprawić solą, przyprawą gyros, wbić jajko, dodać musztardę, utarty ser oraz tartą bułkę i wszystko wymieszać. Uformować pulpety i obtoczyć w mące.
Do gotującej się zupy dodać pęczak, pulpety i całość gotować 25 minut. Doprawić śmietaną oraz pieprzem i gotować 2 minuty. Przed podaniem można posypać zieloną pietruszką.