Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krupnik który rozgrzeje i poprawi samopoczucie.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15181
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 427
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15181
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 427
Składniki
Pęczak ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Warzywa umieścić w garnku, zalać wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą, gotować 15 minut.
Gdy gotuje się zupa mięso doprawić solą, przyprawą gyros, wbić jajko, dodać musztardę, utarty ser oraz tartą bułkę i wszystko wymieszać. Uformować pulpety i obtoczyć w mące.
Do gotującej się zupy dodać pęczak, pulpety i całość gotować 25 minut. Doprawić śmietaną oraz pieprzem i gotować 2 minuty. Przed podaniem można posypać zieloną pietruszką.