Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grecka przygotowywana na Wielkanoc. Moja wersja jest trochę spolszczona ale smak i tak jest jedyny w swoim rodzaju.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9294
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1124
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9294
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1124
Składniki
Podroby oczyszczamy, dokładnie myjemy, gotujemy je z łyżką bulionu warzywno-drobiowego. Jak serduszka i żołądki będą już miękkie to przecedzamy bulion, ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę. Cebulę, posiekany koperek, pokrojone mięso zalewamy bulionem mięsnym, w którym gotowały się wcześniej podroby. Uzupełniamy płyn wodą, doprowadzamy do zagotowania, do gotującej się zupy dodajemy opłukany ryż, gotujemy do miękkości. Pokrojoną sałatę dodajemy jak ryż będzie już prawie miękki, gotujemy około 10 minut. Zestawiamy z ognia i dodajemy sos avgolemono.