Do góry

Zupy Przepis na:

Magiritsa - wielkanocna zupa grecka

Magiritsa - wielkanocna zupa grecka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 278

Zupa grecka przygotowywana na Wielkanoc. Moja wersja jest trochę spolszczona ale smak i tak jest jedyny w swoim rodzaju.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podroby oczyszczamy, dokładnie myjemy, gotujemy je z łyżką bulionu warzywno-drobiowego. Jak serduszka i żołądki będą już miękkie to przecedzamy bulion, ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę.
    Cebulę, posiekany koperek, pokrojone mięso zalewamy bulionem mięsnym, w którym gotowały się wcześniej podroby. Uzupełniamy płyn wodą, doprowadzamy do zagotowania, do gotującej się zupy dodajemy opłukany ryż, gotujemy do miękkości. Pokrojoną sałatę dodajemy jak ryż będzie już prawie miękki, gotujemy około 10 minut. Zestawiamy z ognia i dodajemy sos avgolemono.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń