Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grecka przygotowywana na Wielkanoc. Moja wersja jest trochę spolszczona ale smak i tak jest jedyny w swoim rodzaju.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5179
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5179
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1568
Składniki
Podroby oczyszczamy, dokładnie myjemy, gotujemy je z łyżką bulionu warzywno-drobiowego. Jak serduszka i żołądki będą już miękkie to przecedzamy bulion, ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę. Cebulę, posiekany koperek, pokrojone mięso zalewamy bulionem mięsnym, w którym gotowały się wcześniej podroby. Uzupełniamy płyn wodą, doprowadzamy do zagotowania, do gotującej się zupy dodajemy opłukany ryż, gotujemy do miękkości. Pokrojoną sałatę dodajemy jak ryż będzie już prawie miękki, gotujemy około 10 minut. Zestawiamy z ognia i dodajemy sos avgolemono.