Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grecka przygotowywana na Wielkanoc. Moja wersja jest trochę spolszczona ale smak i tak jest jedyny w swoim rodzaju.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6332
Polecam.
Odsłon: 355
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6332
Polecam.
Odsłon: 355
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Składniki
Podroby oczyszczamy, dokładnie myjemy, gotujemy je z łyżką bulionu warzywno-drobiowego. Jak serduszka i żołądki będą już miękkie to przecedzamy bulion, ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę. Cebulę, posiekany koperek, pokrojone mięso zalewamy bulionem mięsnym, w którym gotowały się wcześniej podroby. Uzupełniamy płyn wodą, doprowadzamy do zagotowania, do gotującej się zupy dodajemy opłukany ryż, gotujemy do miękkości. Pokrojoną sałatę dodajemy jak ryż będzie już prawie miękki, gotujemy około 10 minut. Zestawiamy z ognia i dodajemy sos avgolemono.