Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa z młodych warzyw. Może być również zupa krem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
- kalarepki dokładnie umyć i obrać z twardej skórki - drobne łodyżki i listki pokroić wraz z kalarepkami w drobną kostkę - z włoszczyzny przygotować wywar - pokroić w kostkę dobrze umyte ziemniaki - wrzucić ziemniaki do gorącego bulionu i gotować 5 minut - dodać pokrojone kalarepki - gotować kolejne 5 - 7 minut i dorzucić posiekane listki i łodyżki - gotować ok. 10 minut aż wszystko będzie miękkie
- kiedy zupa wystygnie, smaki najlepiej się wymieszają - dodać sól pieprz i koperek - można zupę zaciągnąć śmietaną - dodać ser feta - można również zblendować na kremi podawać z grzankami