Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa z młodych warzyw. Może być również zupa krem.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 38
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 38
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
- kalarepki dokładnie umyć i obrać z twardej skórki - drobne łodyżki i listki pokroić wraz z kalarepkami w drobną kostkę - z włoszczyzny przygotować wywar - pokroić w kostkę dobrze umyte ziemniaki - wrzucić ziemniaki do gorącego bulionu i gotować 5 minut - dodać pokrojone kalarepki - gotować kolejne 5 - 7 minut i dorzucić posiekane listki i łodyżki - gotować ok. 10 minut aż wszystko będzie miękkie
- kiedy zupa wystygnie, smaki najlepiej się wymieszają - dodać sól pieprz i koperek - można zupę zaciągnąć śmietaną - dodać ser feta - można również zblendować na kremi podawać z grzankami