Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca i sycąca a przede wszystkim dietetyczna zupa meksykańska.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 127
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 46
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 127
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 46
Składniki
1. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę (1 cm x 1 cm) 2. Papryczkę Jalapeno kroimy drobno (nie wyrzucamy pestek) 3. Cebulę kroimy w piórka
1. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na 2 łyżkach oleju w dużym, wysokim garnku. 2. Gdy cebula zmięknie do garnka wrzucamy pokrojoną wcześniej paprykę oraz papryczkę jalapeno. 3. Całość chwilę podsmażamy 4. Następnie dodajemy kukurydzę, czerwoną fasolę icałość podlewamy 1 litrem przygotowanego wcześniej buliony (na przykład z 2 kostek warzywnych) 5. Gotujemy chwilę i dodajemy podsmażone wcześniej na patelni pomidory krojone z puszki. 6. Całość pozostawiamy, gotujące się na 10 min.
1. Podczas gotowania się warzyw na patelni podsmażamy rozgniecione ząbki czosnku 2. Kiedy czosnek lekko się podsmaży dodajemy na patelnię zmielone mięso wołowe 3. Doprawiamy kminem rzymskim, słodką papryką, solą i pieprzem i całość podsmażamy 4. Kiedy mięso się podsmaży, przesypujemy je do gotującej się zupy, mieszamy i zostawiamy całość gotującą się na kolejne 15 min. 5. Po ugotowaniu doprawiamy liśćmi kolendry 6. Podajemy gorące z łyżką jogurtu naturalnego i posypane liśćmi kolendry.