Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca i sycąca a przede wszystkim dietetyczna zupa meksykańska.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
1. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę (1 cm x 1 cm) 2. Papryczkę Jalapeno kroimy drobno (nie wyrzucamy pestek) 3. Cebulę kroimy w piórka
1. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na 2 łyżkach oleju w dużym, wysokim garnku. 2. Gdy cebula zmięknie do garnka wrzucamy pokrojoną wcześniej paprykę oraz papryczkę jalapeno. 3. Całość chwilę podsmażamy 4. Następnie dodajemy kukurydzę, czerwoną fasolę icałość podlewamy 1 litrem przygotowanego wcześniej buliony (na przykład z 2 kostek warzywnych) 5. Gotujemy chwilę i dodajemy podsmażone wcześniej na patelni pomidory krojone z puszki. 6. Całość pozostawiamy, gotujące się na 10 min.
1. Podczas gotowania się warzyw na patelni podsmażamy rozgniecione ząbki czosnku 2. Kiedy czosnek lekko się podsmaży dodajemy na patelnię zmielone mięso wołowe 3. Doprawiamy kminem rzymskim, słodką papryką, solą i pieprzem i całość podsmażamy 4. Kiedy mięso się podsmaży, przesypujemy je do gotującej się zupy, mieszamy i zostawiamy całość gotującą się na kolejne 15 min. 5. Po ugotowaniu doprawiamy liśćmi kolendry 6. Podajemy gorące z łyżką jogurtu naturalnego i posypane liśćmi kolendry.