Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam czasem wspominać czasy mojego dzieciństwa i dania które robił nasz dziadek i mama, mama to jeszcze do dziś gotuje takie zupy.
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 26
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 31
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 26
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 31
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso, marchew pokrojoną dowolnie, korzeń pietruszki w całości, liście selera pokrojone oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ryż, gotować do miękkości ziemniaków z ryżem.
W międzyczasie ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać starte ogórki z sokiem, doprawić do smaku, dodać cukier i chwilę po gotować na wolnym ogniu.
Jak już ogórki są miękkie dodać natkę pietruszki
I zagotować.
Podałam ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu kolorowego. Wyszła mi mocno kwaśna taka jaką lubię a tylko dlatego że ogórki mam swoje z tamtego roku.