Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna zupa fasolowa"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Obrane cebule oraz czosnek drobno poszatkuj. Oczyść łodygi selera naciowego, pokrój w plasterki. Strąki chili oczyść z pestek, posiekaj drobno. Obierz kawałek korzenia imbiru (2 cm), zetrzyj na tarce. Odcedź z zalewy czerwoną fasolę.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Po chwili dodaj czosnek, chili i imbir. Wsyp łyżeczkę kuminu, pół łyżeczki kurkumy i szczyptę cynamonu. Smaż razem, mieszając, 2 min.
Dodaj rozdrobnione pomidory z puszki wraz z zalewą. Wlej 800 ml wody. Gotuj na małym ogniu ok. 10 min. Dodaj czerwoną fasolę. Jeszcze chwilę ogrzewaj. Zupę dopraw do smaku solą. Podawaj razem z gęstą kwaśną śmietaną i, np. opieczonymi na suchej patelni tortillami.Źródło: Świat kobiety