Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna zupa kalafiorowa"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na małe różyczki. Ziemniaki oraz cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i mieszając, zeszklij ją. Potem dołóż rozdrobnione ziemniaki oraz kalafior.
Warzywa smaż razem jeszcze chwilę na dużym płomieniu. Następnie zalej je bulionem. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 25 minut). Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry i gałką muszkatołową.
Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko wraz z wywarem. Gotową zupę rozlej do miseczek. Ewentualnie udekoruj, np. podsmażonymi na maśle kawałeczkami cukinii oraz pokrojonymi dymkami i chili.Źródło: Naj