Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna zupa kalafiorowa"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na małe różyczki. Ziemniaki oraz cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i mieszając, zeszklij ją. Potem dołóż rozdrobnione ziemniaki oraz kalafior.
Warzywa smaż razem jeszcze chwilę na dużym płomieniu. Następnie zalej je bulionem. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 25 minut). Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry i gałką muszkatołową.
Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko wraz z wywarem. Gotową zupę rozlej do miseczek. Ewentualnie udekoruj, np. podsmażonymi na maśle kawałeczkami cukinii oraz pokrojonymi dymkami i chili.Źródło: Naj