Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa - gulasz

Pikantna zupa - gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 62

Dodano:

Odsłon: 205

W kociołku nad ogniskiem gotowało się mięso wieprzowe pokrojone w kostkę. Zostało ono wcześniej zamarynowane (w mieszance przypraw, z wiodącym składnikiem chilli) i przesmażone. Do wywaru Ivan dorzucił pokrojone warzywa korzeniowe. A Gábor, papryki…Szczerze? Nie wiem kto i w jakiej kolejności przygotował ten posiłek

Składniki

  • Mięso wiperzowe
  • 3 papryki ( Żółta, Zielona, Czerwona)
  • 4-5 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • ćwiartka selera
  • Pietruszka
  • Liść laurowy
  • 4 ziela angielskie
  • kilka zairen piperzu
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikantna zupa - gulasz

Przygotowanie

  1. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę posolić i wymieszać z mieszanką przypraw dodając kieliszek oliwy. Odstawić do lodówki na około 4-5h. Tutaj macie czas wolny – proponuję spacer. Po upływie 4-5h wrzucacie do gotującej się wody zamarynowane mięso, dorzucacie liść laurowy ziele angielskie i kilka ziaren pieprzu. Gotujecie 30 min. W tym czasie przygotujcie sobie warzywa: marchewka, pietruszka, seler, kroicie w paski, a paprykę w kostkę. Po upływie 30 min dorzucacie do wywaru mięsnego plastry marchewki pietruszki i selera i gotujecie aż warzywa będą miękkie. Ktoś zapyta co z papryką – ano czeka no swoją kolej. Zabieracie się za ziemniaki, kroicie w kostkę i zaczynacie smażyć w głęboki oleju. Gdy nasze kostko-frytki są już prawie gotowe, do zupy ląduje papryka i przecier pomidorowy. Gotujemy około 7-10 min (Pamiętajcie, aby na koniec przygotowań wyłowić z zupy liść laurowy i ziele angielskie)

    Gotową pikantną zupę przelewacie do miseczki dorzucie usmażone kostki ziemniaków . A teraz najważniejsze, przed samym skonsumowaniem wyciskacie czosnek. Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń