Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kociołku nad ogniskiem gotowało się mięso wieprzowe pokrojone w kostkę. Zostało ono wcześniej zamarynowane (w mieszance przypraw, z wiodącym składnikiem chilli) i przesmażone. Do wywaru Ivan dorzucił pokrojone warzywa korzeniowe. A Gábor, papryki…Szczerze? Nie wiem kto i w jakiej kolejności przygotował ten posiłek
Moje ulubione klimaty gulaszowe-pomidorowo-paprykowe ...
Odsłon: 5263
Pulpety z mielonego mięsa to danie, które znaleźć można w większości kuchni ś...
Odsłon: 7304
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 840
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 423
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1119
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 840
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 423
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1119
Składniki
Mięso wieprzowe pokroić w kostkę posolić i wymieszać z mieszanką przypraw dodając kieliszek oliwy. Odstawić do lodówki na około 4-5h. Tutaj macie czas wolny – proponuję spacer. Po upływie 4-5h wrzucacie do gotującej się wody zamarynowane mięso, dorzucacie liść laurowy ziele angielskie i kilka ziaren pieprzu. Gotujecie 30 min. W tym czasie przygotujcie sobie warzywa: marchewka, pietruszka, seler, kroicie w paski, a paprykę w kostkę. Po upływie 30 min dorzucacie do wywaru mięsnego plastry marchewki pietruszki i selera i gotujecie aż warzywa będą miękkie. Ktoś zapyta co z papryką – ano czeka no swoją kolej. Zabieracie się za ziemniaki, kroicie w kostkę i zaczynacie smażyć w głęboki oleju. Gdy nasze kostko-frytki są już prawie gotowe, do zupy ląduje papryka i przecier pomidorowy. Gotujemy około 7-10 min (Pamiętajcie, aby na koniec przygotowań wyłowić z zupy liść laurowy i ziele angielskie) Gotową pikantną zupę przelewacie do miseczki dorzucie usmażone kostki ziemniaków . A teraz najważniejsze, przed samym skonsumowaniem wyciskacie czosnek. Życzę smacznego
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler
Zupy
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
Zupy
Zupa jarzynowa
Zupy
Najlepsza zupa na świecie
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler
Magda Gessler słynie z wykorzystywania składników z własnego podwórka, aby pr...
Odsłon: 123
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
To danie idealne na jesień czy zimę. Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa frank...
Odsłon: 3893