Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kociołku nad ogniskiem gotowało się mięso wieprzowe pokrojone w kostkę. Zostało ono wcześniej zamarynowane (w mieszance przypraw, z wiodącym składnikiem chilli) i przesmażone. Do wywaru Ivan dorzucił pokrojone warzywa korzeniowe. A Gábor, papryki…Szczerze? Nie wiem kto i w jakiej kolejności przygotował ten posiłek
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso wieprzowe pokroić w kostkę posolić i wymieszać z mieszanką przypraw dodając kieliszek oliwy. Odstawić do lodówki na około 4-5h. Tutaj macie czas wolny – proponuję spacer. Po upływie 4-5h wrzucacie do gotującej się wody zamarynowane mięso, dorzucacie liść laurowy ziele angielskie i kilka ziaren pieprzu. Gotujecie 30 min. W tym czasie przygotujcie sobie warzywa: marchewka, pietruszka, seler, kroicie w paski, a paprykę w kostkę. Po upływie 30 min dorzucacie do wywaru mięsnego plastry marchewki pietruszki i selera i gotujecie aż warzywa będą miękkie. Ktoś zapyta co z papryką – ano czeka no swoją kolej. Zabieracie się za ziemniaki, kroicie w kostkę i zaczynacie smażyć w głęboki oleju. Gdy nasze kostko-frytki są już prawie gotowe, do zupy ląduje papryka i przecier pomidorowy. Gotujemy około 7-10 min (Pamiętajcie, aby na koniec przygotowań wyłowić z zupy liść laurowy i ziele angielskie) Gotową pikantną zupę przelewacie do miseczki dorzucie usmażone kostki ziemniaków . A teraz najważniejsze, przed samym skonsumowaniem wyciskacie czosnek. Życzę smacznego