Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna zupa jogurtowa"
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do jogurtu wymieszanego ze śmietaną, sokiem z cytryny i doprawionego solą i pieprzem. Paprykę pokrój w cieniutkie paski, a chilli (bez pestek!) w drobną kostkę. Seler pokrój w cienkie plastry.
Ogórek przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w słupki. Posiekaj szczypiorek, chleb pokrój w kostkę i zarumień na maśle na patelni. Zupę wlej do talerzy, dodaj warzywa, zioła, skrop oliwą i podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy. Porcja 220 kcal.Źródło: TV14