Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna zupa jogurtowa"
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1131
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5834
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1214
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1131
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5834
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1214
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do jogurtu wymieszanego ze śmietaną, sokiem z cytryny i doprawionego solą i pieprzem. Paprykę pokrój w cieniutkie paski, a chilli (bez pestek!) w drobną kostkę. Seler pokrój w cienkie plastry.
Ogórek przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w słupki. Posiekaj szczypiorek, chleb pokrój w kostkę i zarumień na maśle na patelni. Zupę wlej do talerzy, dodaj warzywa, zioła, skrop oliwą i podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy. Porcja 220 kcal.Źródło: TV14