Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa jogurtowa

Pikantna zupa jogurtowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Pikantna zupa jogurtowa"

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 800 g jogurtu naturalnego
  • 150 ml śmietany kremówki
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona papryczka chilli
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 krótki ogórek zielony
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 200 g białego chleba
  • 20 g masła
  • 1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 4 łyżki oliwy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do jogurtu wymieszanego ze śmietaną, sokiem z cytryny i doprawionego solą i pieprzem. Paprykę pokrój w cieniutkie paski, a chilli (bez pestek!) w drobną kostkę. Seler pokrój w cienkie plastry.

  2. Ogórek przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w słupki. Posiekaj szczypiorek, chleb pokrój w kostkę i zarumień na maśle na patelni. Zupę wlej do talerzy, dodaj warzywa, zioła, skrop oliwą i podawaj z grzankami.

  3. Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy. Porcja 220 kcal.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń