Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna zupa jogurtowa"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 246
Polecam.
Odsłon: 732
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36243
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 246
Polecam.
Odsłon: 732
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36243
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 405
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do jogurtu wymieszanego ze śmietaną, sokiem z cytryny i doprawionego solą i pieprzem. Paprykę pokrój w cieniutkie paski, a chilli (bez pestek!) w drobną kostkę. Seler pokrój w cienkie plastry.
Ogórek przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w słupki. Posiekaj szczypiorek, chleb pokrój w kostkę i zarumień na maśle na patelni. Zupę wlej do talerzy, dodaj warzywa, zioła, skrop oliwą i podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy. Porcja 220 kcal.Źródło: TV14