Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna zupa meksykańska"
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki, pomidory i cukinię pokroić w kostkę, marchewkę w plastry, fasolkę w paski.
Ostrą papryczkę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać chilli, dodać ziemniaki, marchew, cukinię, pomidory i fasolkę.
Dusić ok. 5 minut, zalać wywarem, gotować do miękkości warzyw. Dodać odsączoną kukurydzę, doprawić solą i pieprzem, podawać.
ok. 55 minut
Do tej ostrej zupy warto dodać podsmażone kawałki kiełbasy czosnkowej i drobno siekane ogórki kiszone.Źródło: Twoje Imperium