Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna zupa meksykańska"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 13
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 13
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki, pomidory i cukinię pokroić w kostkę, marchewkę w plastry, fasolkę w paski.
Ostrą papryczkę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać chilli, dodać ziemniaki, marchew, cukinię, pomidory i fasolkę.
Dusić ok. 5 minut, zalać wywarem, gotować do miękkości warzyw. Dodać odsączoną kukurydzę, doprawić solą i pieprzem, podawać.
ok. 55 minut
Do tej ostrej zupy warto dodać podsmażone kawałki kiełbasy czosnkowej i drobno siekane ogórki kiszone.Źródło: Twoje Imperium