Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantna zupa pomidorowa"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 68
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 68
Składniki
70 min • Porcja 60 kcal • Przepis na 4-6 porcji
Udka gotuję w 3 i 1/2 l wody. Wyszumowuję ją i dodaję obraną i umytą włoszczynę z natką, obrane ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty. Gotuję na wolnym ogniu 45 min.
Następnie wyławiam z zupy włoszczyznę i dodaję marchew pokrojoną w grube plastry.
Dodaję sok pomidorowy oraz koncentrat, przyprawę uniwersalną, paprykę, cukier, pieprz. Mieszam. Gotuję 15 min, aż marchew zmięknie. Śmietanę hartuję w łyżce wazowej zupy i, ciągle mieszając, wlewam ją do garnka. Zupę w razie potrzeby doprawiam.Źródło: Kobieta i życie