Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w zeszycie mamy z lat 50tych. Ta zupa często gości na naszym stole.
Garnek, łyżka,nóż, tarka
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36119
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 337
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36119
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 337
Składniki
Do 2l gotującej się wody dodać startą marchew i pietruszkę, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować. Cebulę posiekać drobno, zarumienić na tłuszczu z małą łyżeczką mąki.Gdy jarzyny będą miękkie dodać zasmażkę z cebulą, podgotowac. Dodać musztardę, pastę pomidorową, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilkę podgotowac, później zdjąć z ognia. Naleśniki pokroić w paseczki (to są właśnie te flaczki)dać do gorącej zupy na max 5 minut. Smacznego