Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pożywna zupa z jajkiem i brukselką"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4413
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154676
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 417
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4413
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154676
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 417
Składniki
Obraną cebulę posiekaj, posyp odrobiną soli i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Udko kurczaka dokładnie umyj, włóż do garnka z zimną wodą i ugotuj. Gdy wywar zacznie wrzeć, zdejmij łyżką szumowiny.
Brukselkę obierz z brzydkich liści, umyj, po czym wrzuć do zupy razem z cebulką. Gotuj do miękkości warzyw.
Udko wyjmij, obierz ze skóry, a mięso pokrój na kawałki i ponownie włóż do garnka.
Śmietanę roztrzep z odrobiną gorącego wywaru, a mąkę z zimną wodą. Wlej mieszanki do zupy i ponownie zagotuj. Dopraw całość solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój na drobne kawałki. Podawaj w zupie razem z natką.
Czas: 60 min.1 porcja = 200 kcal.Źródło: Kurier TV